onsdag 23 januari 2013

Säg inte nä, säg jä..

Visst kan det va svårt att andas ibland. Visst är det mer grönt på andra sidan. Det är klart det är! Visst kan det va svårt att andas ibland. Visst är det mer grönt på andra sidan. Så mycket vi vill som aldrig går fram. Jag har tappat nycklar, tappat tron och varit sen med hyran, saknat plats att bo och har brutit löften, haft bruten fot.. Men det är helt OK ändå..

Min röst har brustit och drömmar med. Min tröst har lyckats gömma sig och så många mål man aldrig når. Men det är helt OK ändå. Sin lycka smedjer varje människa, de säger dem att våga kasta tärningarna, korsa rubikon. Så hoppa högt, för marken är full av snubbeltråd och ducka ner för skiten den rinner uppifrån. Men mycket lycka varar inte längre än en sekund, man vill så gärna göra livet till något meningsfullt. Man smider kedjor och man slänger på ett hänglås. Men det är helt OK ändå.

Man försöker helgardera sig och vila tryggt. Vi beskyddar allt det som vi har byggt. Man fruktar rädslan man bär på med sig. Men det är helt OK ändå. Känt sig utnyttjad och säkert utnyttjat någon, men inte varit man nog att säga ifrån. Man fortsätter intala sig själv att det är helt OK, det är de ändå.

Visst det är de ändå. Ooo ja, det är de ändå. Det är helt OK ändå, jag tror du förstår.

Från höga toppar, djupa dalen, bakgatan, boulevarden, timmerstugan, skyskrapan, big bang till domedagen. Flask post till email, skördefest till ICA, häst och vagn till minivan, fattig man och rika. Liemannen ligger lågt som traskar in i farstun. Ingenting att göra åt, så frågan är, vad "smarks" du? Saännar du och slåss eller sticker som en kaktus? Ropar efter någon fast det finns ingen backup. Från gapskratt, likgiltighet eller stor gråt. En fot i dörren eller bara en blå stortå. Stort hopp om framtiden eller ana oråd. Men det är helt OK ändå, amen jo då!

Att förlåta sig själv, att det ska vara så jävla svårt. Det blir väl bra men jag är inte så säker på så himla mycket men det kvittar väl i längden. För det är helt OK, vad är poängen?

Ibland vill man skrika fuck allt, fuck alla. Ibland sparar man på sitt salt och sin galla, ibland är man bara helt kär i hela världen och det är helt OK, jo det är de.

Visst kan det vara svårt att andas ibland. Visst är det mer grönt på andra sidan. Så mycket vi vill som aldrig går fram. Det är helt OK. Säg inte nä, säg jä. Säg inte nä, säg jä..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar