söndag 21 september 2014

En utsträckt hand..

Jag fick nyligen information om att man som anhörig, närstående, vän eller bara vem som helst kan stödja Riksföreningen för ME-patienter. Det handlar om ett engångsbelopp en gång om året. 250 eller 150 kronor. Idag har vi skickat in en ansök i Christophers namn.

Såklart uppskattas varenda krona till föreningen RME!

Patientföreningen grundades 1993. Flertalet i styrelsen är själva drabbade av ME/CFS och måste därför sköta styrelsearbetet i anpassad takt. Deras uppdrag innefattar förutom det administrativa, spridning av information till myndigheter, samhälle och medlemmar, samt stöd och samtal med medlemmar. Föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden patientförening. Den har ett gott samarbete med läkare, specialister och forskare på området, till gagn för medlemmarnas möjlighet att få adekvat utredning, diagnos och behandling. Föreningen informerar och för en dialog med media, sjukvårdsmyndigheter och politiker för att få bort missuppfattningar och missförhållanden kring diagnosen i sjukvården.

Antalet medlemmar stiger stadigt och föreningen har nu drygt 1000 medlemmar utspridda över hela landet. Det finns fem lokala föreningar; Västernorrland, Stockholm, Östergötland, Väst och Skåne. Även i övriga landet har ett antal stödgrupper bildats. Lokalföreningarna anordnar bland annat träffar och driver lokala frågor.

Föreningen har valt att inte låta sig sponsras av några kommersiella intressen för att behålla sitt oberoende som intresseförening.  Den gör inte heller reklam för några produkter eller specifika behandlingar i kommersiellt syfte. Hela verksamheten finansieras av medlemsintäkter, vilket innebär att föreningen har mycket knappa resurser. Telefon, trycksaker, utskick, medlemsblad, möten och resor till och från möten betalas med dessa gemensamma medel. Vilket betyder att allt arbete utförs ideellt och i mån av ork och kapacitet. Möjlighet finns att söka fondpengar till något speciellt projekt. Till "enkätprojektet" fick föreningen till exempel stöd av Arvsfonden.

Så, vad jag skulle önska, men inte tvinga någon till, utan av ren egen vilja, om man har råd och vill, så får ni gärna stödja föreningen. Föreningens hemsida hittar ni här; RME.nu och för att komma direkt till ansökan klickar ni här; Ansökan. I ansökningsformuläret väljer man att bli "Huvudmedlem" eller "Stödmedlem". Det som egentligen skiljer dem åt är kostnaden per år. Under "Övrigt" kan ni om ni eventuellt känner för de kommentera att ni är närstående, anhörig eller vän till mig, Mimmi Backlund.

Upp till dig, er. Bara en önskan ifrån min sida.
Kramar i massor! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar