söndag 25 maj 2014

Trash-the-dress fotografering.

Vi har fått fotona från fotograferingen med Mari Nilsson. :-) Och vilka kort! Otroliga. Över 200 kort har hon skickat med till oss. Vet inte hur många gånger jag suttit och bläddrat igen om dem nu. Vill beställa hur mycket kort som helst nu. Men avvaktar lite... Det finns ju en fotografering till som skall bli av.

Tanken har funnits länge. Vi har pratat om det, jag och Mari, och det bara måste göras. En så kallad "trash the dress"-fotografering. Vilket blir mer och mer vanligt.. Man är liksom mer avslappnad och behöver inte tänka på den stora dagens händelser, och när man inte länge behöver vara lika rädd om kläderna så vågar man vara lite mer äventyrlig. Det kan handla om en vanlig fotografering i naturen, men det är ju inte riktigt tanken eller planen som vi har. Eller hur Mari?! ;-)


Syftet med den här typen av fotografering är inte att förstöra klänningen som man skulle kunna tro, utan att ge bruden ännu ett tillfälle att bära den vackra brudklänningen, och för brudparet att återskapa känslan från bröllopet. Vid detta tillfälle är som sagt stressen och nervositeten från bröllopet borta.. En speciell stämning kanske uppstår när man för andra gången står uppklädda, men nu i en mer oväntad eller udda miljö. Platsen som vi har valt kommer ge sköna kontraster till det vita och "vackra" kläderna. Det är bara fantasin som kommer sätta gränserna, och vi kommer tillåta oss att vara lite smågalna vid detta tillfälle.

Trenden kommer inte helt oväntat ifrån USA där det inte är ovanligt att man låter klänningen ta ett dopp i havet eller en skogspromenad under fotograferingen. Bjuder på lite foton som jag hittat, som exempel på vad som komma skall. :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar