fredag 7 februari 2014

The Bachelorette

Eftersom jag spenderar mycket tid i soffan så blir det ju som jag sagt tidigare, en hel del tv. Även om den oftast bara står på i bakgrunden för att jag ska slippa tystnaden. Av någon anledning kan låg ljudnivå på tv:n underlätta ljud som exempelvis brevbäraren när han släpper in posten i dörren. Plötsliga ljud kan göra mig väldigt stressad av någon skum orsak.

Men åter till saken.. Tv. Jag såg nyligen en säsong av Bachelor, där en liten näpen tjej vid namn Emily Maynard var med i jakten på drömprisen. Dock fick hon ett eget program efter sitt deltagande och blev istället the Bachelorette. :-) Hennes historia är så sorglig. Mitt hjärta gick i tusen bitar när hon berättade om hennes bakgrund. Hon fångar en direkt, med anledning till hennes genuina sätt att vara och hon är otroligt vacker.

Innan hon var med i programmet hade hon redan som tonåring hittat sin  "mr right" men det är där hennes historia börjar. Hon förlorade sin stora kärlek Ricky Hendrick. Ricky är pappa till hennes dotter Ricki. I säsong 15 får man se en synligt känslosam Emily som berättar för de andra tjejerna i huset och hennes tragedi, hennes förlust av Ricky i en flygolycka redan 2004. Ricky fortsätter att vara en stor del av hennes liv, även efter hans död, med tanke på att hon strax efter hans död upptäcker att hon var gravid.

Ricky hade en karriär inom racing, som redan började vid 15 års ålder. Han följde i sin fars fotspår. 2002 gick han i "pension" från racing efter skador från en krasch i Las Vegas, enligt Nascar.com. Ricky avled den 24 oktober 2004 i en flygolycka. Han skulle flyga till ett lopp på Matinsville Speedway men på väg dit stötte planet på tjock dimma. Planet skall ha kraschat i Bull-Mountain området. Han och tio andra personer kom alltså aldrig fram.

Kandidat Emily Maynard och Ricky Hendrick fotoRicky och Emily hade varit tillsammans i 4 år, förlovade sig sex månader för Rickys tragiska död. Som sagt, några dagar efter hans bortgång fick Emily reda på att hon var med barn. 19 år gammal förlorade hon sin drömprins men fick en dotter. Emily har sagt att detta var hans minnesmärke till henne. En gåva. Men även Rickys föräldrar ser barnbarnet som en gåva. "Farfar" till Ricki skall ha sagt "På den sorgligaste tiden i våra liv, det var som ett mirakel som hände, eftersom vi fick en chans att få en bit av Ricky kvar hos oss. Jag kan inte beskriva hur glada vi är. Vi kan inte vänta på att få se vårt barnbarns ögon. När hon berättade för oss var det svårt att fatta.. Det var som om Gud gett oss tillbaka något. Vi har förlorat så mycket."

Kandidat Emily Maynard dotter Josephine Riddick "Ricki" Hendrick
Emily födde dottern Josephine Riddick "Ricki" Hendrick den 29 juni 2005.

Emily har valt att stanna kvar i Charlotte tillsammans med dottern för att ha farfar och farmor nära. I mars 2012 när de var Emilys säsong av "The Bachelorette" flyttades hela produktionen programmet från Los Angeles till Charlotte för att passa Emilys önskan om att undvika att riva upp rötterna för dottern.

Hennes tragiska historia har vunnit många hjärtan, men förutom hennes bakgrund är hon otroligt vacker. En stark kvinna, en underbar mamma, äkta och ärlig.

Historien om Emily är för mig häpnadsväckande. Om det finns folk som förtjänar kärlek mer än andra så sitter hon absolut högst upp på listan. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar