torsdag 6 november 2014

Avundsjuka människor.

En av de mesta frustrerande och självförstörande känslorna som en människa kan bära på är avundsjuka. För visst är vi alla avundsjuka ibland? Vilket leder till stress och olycka inom oss men de får oss också att bete oss på ett sätt som vi egentligen inte vill. 

Den där förbaskade avundsjukan kan te sig på massor av olika sätt; Du blir arg när du får reda på att någon har åstadkommit det du vill åstadkomma, gärna på kortare tid också. Du mår illa över att någon runt dig verkar ha ett så kärleksfullt förhållande. Du blir arg på någon du jobbar med för att han/hon på något sätt har nått en högre nivå än du trots att du har jobbat längre och hårdare. Du blir irriterad på din lata kompis som alltid har pengar över när du inte har det och du tycker att han/hon skryter om dem också. Du blir irriterad över din kompis framgångar eftersom det är du som borde fått dem istället... 

Många av oss, eller ja, förresten, alla vet hur ont det gör att vara avundsjuk. Det är en väldigt obekväm, obehaglig känsla. Man vet ju att avundsjuka är småsint och missunnsamt och inte en vacker känsla, ändå hugger den till ibland. Avundsjuka är inget man skryter med att man känner, heller inget man helst talar om, snarare är det något vi skäms över. Men det går att jobba med de, förminska, den där fula avundsjukan, när de än dyker upp. SÅ sluta jämföra dig själva med andra OCH börja jämföra vad du har och vad du gör med dina egna mål istället. 

Ett vanligt misstag man ofta gör som människa är att döma ut sig egen förmåga i livet och bara se andras. 

De lyckligaste och mest framgångsrika människorna har en vision av vad de vill ha ut av livet och varför, och de följer den visionen utan att bry sig särskilt mycket om var andra är på väg. Så istället för att vända dig till andra människor för att få vägledning och acceptans, leta efter ditt eget inre syfte och gå sedan din egen väg! Sluta tänk att någon annans framgång förstör dina chanser till framgång. Det finns massor med utrymme på toppen och det är du som avgör om du ska nå dit eller inte! Så om du istället gläds åt andras framgångar så ger det dig energi till dina egna. För om du lever ett liv där du ständigt slås ner av andra människors framgångar så minskar dina egna chanser enbart beroende på negativ energi. Du går alltså runt och är bitter istället för positiv och orkar inte kämpa för dig själv! Dessutom är det bra att vara uppmuntrande mot andra människor..

Tänk mer på resan och mindre på dig själv. Det handlar om vad du vill åstadkomma, äga, ha, göra, inte om dig! När du börjar tänka mer på själva resan på väg mot dina mål så kommer du att sluta bry dig om att vara avundsjuk på andra. DU är på väg!

Avundsjuka är en helt meningslös känsla som bara stoppar upp och slutar med att du gör illa dig själv. Så sluta med det. Nu.. (om det ändå vore så enkelt liksom!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar