onsdag 5 juni 2013

6 år sen..

Nu är det dags igen. En anmärkning på dagen. Jag och datum, vet inte ens om jag kommer ihåg rätt. Men det känns som de. Vad jag vill komma fram till så är det troligen 6 år sen idag som jag tog studenten..

Igår vad jag på Marks Gymnasiums studentfirande i Skene. Emma skulle kliva ut från byggnaden med vit mössa och fira sin dag. Lyckan som syntes i ett hennes ansikte, kroppsspråk, gångstil, ja, hela hon lyste. Det gick inte ta miste på det. Jag kämpade inte emot tårarna den här gången, jag lät dem falla. För jag blev varm i hela kroppen och jag snodde åt mig lite av hennes glädje och delade hennes energi en stund. Hon skrattade, viftade och var nog lite rund under fötterna, men det var precis som det skulle va. Det hängdes blommor, gossedjur, ja allt det där ni vet runt hennes hals och jag tog så mycket kort jag bara kunde. Varenda sekund ville jag föreviga. Hon tjöt nästan när hon visade upp broschen, den brosch man får när man avslutat en utbildning som undersköterska. Den var hennes stolthet. Även om det "bara" är en brosch så var den värd mer än alla diamanter i världen. Känslan måste varit underbar. Det tog tid att komma dit, men nu är hon klar. Älskade vän. Stoltheten jag känner över att du inte gav upp. Inte för att jag någonsin tvivlade på att du skulle klara de. Men självklart vart de tunga perioder. Det är inte någon dans på rosor att studera, speciellt inte när man har två gulliga barn som vill ha mammas uppmärksamhet. FY FARAO va du är duktig gumman! Du är tamejfan bäst. :-)

Så jag hade en fantastisk dag igår, och idag, ja, det är sådär. Men specialisten har sagt till mig att jag måste ha roligt och ibland kan det vara värt att må dåligt en - två dagar när man haft en dag med roliga aktiviteter.

Idag är det halvdag, dag före röd dag. Slutar halv ett och åker med Johan hem. Sova lite och sen ta bilen när Ch kommer hem och åka ner till Apoteket, hämta ut lite medicin, sen MyOne och köpa lite godis till lill-killen. Får se till att låna bilen innan Ch åker iväg till Bollebygd för att fira sin kusins student. Jag och Basli stannar hemma och tar det lugnt istället. Jag kommer inte orka hela dagen idag... Men det är värt de!

Grattis igen Emma! För du har tagit studenten min älskade vän!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar